SloopAuto.com | Slechts 3 van de 20 sloopauto sites hebben het goed voor elkaar

2012/04/04 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.sloopauto.com

sloopauto sloopauto_com autodemontage

Onderzoek ARN naar websites bemiddeling sloopauto’s

In samenwerking met de fiscus heeft de Autorecycling Nederland (ARN) onderzoek gedaan naar de verschillende websites welke bemiddelen in de verkoop van sloopauto’s door consumenten aan de bij de ARN aangesloten officiële autodemontagebedrijven. Uit dit onderzoek blijkt dat er nogal wat cowboys actief zijn in deze markt. Maar liefst 85% van deze websites blijken de administratie niet op orde te hebben.


In een fraudebijeenkomst van de ARN, welke onlangs plaatsvond, werd een presentatie gegeven waaruit deze informatie naar buiten kwam. Het onderzoek is voor intern gebruik maar toch zijn er wat cijfers naar buiten gekomen. Zo blijken maar 3 van de 20 bemiddelingwebsites de administratie goed voor elkaar te hebben.

Ketenaansprakelijkheid
Het blijkt dat veel van deze websites niet officieel als bedrijf bestaan en bijvoorbeeld geen BTW afdragen. In het kader van de ketenaansprakelijkheid kan dit tot grote problemen lijden voor de autodemontagebedrijven welke hun gebruikte auto’s via deze malafide websites aankopen. Het advies voor deze ondernemingen is dan ook om uitsluitend zaken te doen met professionele partijen.

Betrouwbare partij sloopauto bemiddeling
Een onderneming die het wel voor elkaar heeft is Dealerdirect BV. Deze verzorgen sinds 2006 de bemiddeling voor consumenten welke hun auto graag snel en veilig willen verkopen. Ze werken uitsluitend samen met RDW erkende autobedrijven waarvan er inmiddels zo’n 3.500 zijn aangesloten bij deze onderneming.

Sloopauto
Via websites zoals de sloopauto verkopen site sloopauto.com en autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl worden dagelijks honderden auto’s aangeboden waarvoor door het team van Dealerdirect automakelaars een koper wordt gezocht. Een team van alleen al 35 automakelaars in Nederland voorziet zowel de consumenten als de aangesloten autobedrijven van goed advies en is zelfs zeven dagen per week van 09.00 tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar voor vragen.


Share/Save/Bookmark